Anda mempunyai karya nukilan sendiri? Berminat untuk dipaparkan dan menjadi penulis jemputan di Warna Kaseh? Hantarkan karya anda di warnakaseh@gmail.com. Kami akan menerima semua genre penulisan dan juga bahasa.
ZINE SULUNG WARNA KASEH SUDAH BERADA DI PASARAN. HANYA DENGAN RM8, ANDA BOLEH MEMBACA 32 CERPEN TERBAIK PENULIS WARNA KASEH DI ZINE PILIHAN! JADI APA TUNGGU LAGI? TIADA CETAKAN KE-DUA UNTUK ZINE INI. BELILAH SEMENTARA MASIH ADA STOK.

UNTUK MEMBELI ZINE PILIHAN, ANDA BOLEH MERUJUK DI BAHAGIAN ZINE.

Wednesday, 14 December 2011

MANGSA IBang!!!

Burung berterbangan, Kasim pecut meninggalkan Zamri yang menahan darah yang keluar dari perutnya. Enjin 4 wheel hitam metallic segera dihidupkan, berderum ekzos memecahkan kesunyian hutan simpan.Sebulan yang lalu.


“Sim, aku cadangkan kita gerak pukul 8 malam, kemudian kita stay dekat depan rumah si June sehingga dia keluar rumah.” Zamri merenung kasim. rancangan mereka untuk menculik anak Dato Azman dan mengugut Dato Azman membayar tebusan akan dijalankan sebulan lagi.

“engkau sudah pantau aktiviti si June itu?” Kasim menjatuhkan abu rokok di celah jarinya.

“sudah, dia selalu pergi Miles Club setiap hari rabu pukul 11.30 malam.” Bunyi pesanan ringkas masuk mengberhentikan perbincangan mereka. Zamri membaca pesanan yang masuk dan memasukkan telefon bimbitnya ke dalam poket.

“selalunya dia ikut jalan mana nak pergi Club tu?” Kasim mahu rancangan mereka berjalan dengan lancar.

“dia selalu ikut jalan high way, tapi dia akan lalu jalan manik, di sana kita akan block kereta dia dan culik dia.” Zamri menyambung kembali.

“Sim, aku kena gerak dulu. Ada hal, nanti aku roger kau.” Kerusi yang diduduki Zamri ditolak. Pintu di tutup, Kasim melihat Zamri keluar dari kondominiumnya. Minuman keras di tangan Kasim di teguk lagi.Malam sebelumnya.


“kau kata dia keluar pukul 11.30, mana dia?!!” stereng kereta dihentak oleh Kasim.

“kau tak pandai sabarkah?! Kejap lagi dia keluarlah!” rokok di tangan Zamri tinggal separuh. Jika rancangan mereka kali ini tidak berjalan, Zamri tahu dia tidak akan terlepas oleh Kasim.

“hah! Tu kereta dia!” Zamri menunjuk.

Handbreak dilepaskan oleh Kasim. kereta mereka berada di belakang 2 buah kereta selepas kereta anak Dato Azman. Selang 20 minit, kereta Honda city putih milik June memasuki jalan manik. Kasim memecut keretanya dan berhenti di tengah jalan. Pedal brek kereta june ditekan menyebabkan jalan sunyi tersebut bingit dengan bunyi brek. Terdapat kesan hitam di jalanan akibat daripada brek mengejut kereta Honda city milik June.

“wei! U gilakah?!!!” herdik June apabila dia keluar dari kereta dan menuju ke arah kereta 4 wheel milik Kasim.

bersambung.

6 comments

Anonymous
20:08

suka :)

21:45

ok. sila sambung.

dill.

mungkin ada 3 chapter saja. :)

suka! sila sambung..:)

ps: nnt saya akan cuba hantar kispen dekat 7writer..:) insyaAllah..

boleh tahan.

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...