Anda mempunyai karya nukilan sendiri? Berminat untuk dipaparkan dan menjadi penulis jemputan di Warna Kaseh? Hantarkan karya anda di warnakaseh@gmail.com. Kami akan menerima semua genre penulisan dan juga bahasa.
ZINE SULUNG WARNA KASEH SUDAH BERADA DI PASARAN. HANYA DENGAN RM8, ANDA BOLEH MEMBACA 32 CERPEN TERBAIK PENULIS WARNA KASEH DI ZINE PILIHAN! JADI APA TUNGGU LAGI? TIADA CETAKAN KE-DUA UNTUK ZINE INI. BELILAH SEMENTARA MASIH ADA STOK.

UNTUK MEMBELI ZINE PILIHAN, ANDA BOLEH MERUJUK DI BAHAGIAN ZINE.

Saturday, 14 April 2012

Reviu novel Tahu Rasa Cinta

Assalamualikum semua

rasa macam dah lama tak mereview novel orang ni
nak review macam mananya, dah tak baca buku
kang nulis sebarangan plak, jadi salah fakta plak kan
jadik, haruslah baca sedikit sebanyak dulu yer kawan2
barulah ianya dinamakan review
biarpun, yg akan kita tulis nti hanyalah sinopsis semata, kehkehkeh

k lah, malas nak mukadimah panjang berjela
jom kita terjah, novel apa yang best tuk minggu nih
check it out..lallalla


sinopsis;

“Saya tak pandai berbunga-bunga, pak cik. Saya tak pandai nak bermadah berhelah… apa kata saya terus terang aje kat pak cik. Barulah rock!”

Memang betullah kata orang, hidup ini satu misteri. Kita tidak akan tahu apa yang terjadi. Begitu juga soal jodoh dan pertemuan. Erzalina adalah cinta mati Anuar. Apa saja yang Anuar lakukan hanya untuk mendapatkan cinta daripada Erzalina. Tapi, Anuar ini suka menjerat dirinya. Suka memalukan dirinya. Mahu mengurat Erzalina, tetapi tidak kena cara.

Bagi Erzalina, kehadiran seorang lelaki merupakan perkara baru dalam hidupnya. Dia yang sopan dan pemalu itu bernasib malang apabila mendapat peminat yang macam orang sakit mental seperti Anuar.

Berbagai adegan lucu berlaku. Daripada seorang lelaki yang nakal, Anuar jadi seorang lelaki budiman yang membuatkan Erzalina mula terpaut hati. Namun, saat hati mula ingin menerima, Erzalina mahu dijodohkan dengan Rafiyudin. Siapa idaman kalbu Erzalina? Benarkah apa yang dirasa Erzalina itu cinta? Mampukah rasa cinta yang baru diketahui, menyatukan dua hati?

ok tak, best tak???
kalau best, pergi cari cpat2

sampai berjumpa lagi..daaaaaaaaaaaaaa


3 comments

nanti wa cari.hewhew

mcam..ceta syurga cinta plak..

dalam lama tak beli novel baru..
tahnks ye sudi share info pasal novel nie..mesti best ceriat nie..

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...