Anda mempunyai karya nukilan sendiri? Berminat untuk dipaparkan dan menjadi penulis jemputan di Warna Kaseh? Hantarkan karya anda di warnakaseh@gmail.com. Kami akan menerima semua genre penulisan dan juga bahasa.
ZINE SULUNG WARNA KASEH SUDAH BERADA DI PASARAN. HANYA DENGAN RM8, ANDA BOLEH MEMBACA 32 CERPEN TERBAIK PENULIS WARNA KASEH DI ZINE PILIHAN! JADI APA TUNGGU LAGI? TIADA CETAKAN KE-DUA UNTUK ZINE INI. BELILAH SEMENTARA MASIH ADA STOK.

UNTUK MEMBELI ZINE PILIHAN, ANDA BOLEH MERUJUK DI BAHAGIAN ZINE.

Tuesday, 19 February 2013

Tak Bisa Memiliki - Siri Akhir

Siri 1 | Siri 2 | Siri 3 | Siri 4 | Siri 5 | Siri 6


Liza meninggalkan bilik itu dengan perasaan seram. Melalui tingkap kecil bercermin kalis pecah dan tebal, Aisyah dibiar bebas tanpa pasung. Sejak di pusat mental ini, Aisyah asyik senyum. Menyanyi kecil lagu Real Love, berulangkali. Seolah meraikan sesuatu. Namun, Liza tahu apa yang terbuku dan terpendam di hati perempuan itu di masa lalu. Kata-kata Aisyah dimasa sesi temubual lalu masih bermain-main di kotak fikirnya; Cerita aku ini mungkin nampak seperti rekaan. Fiksyen bodoh yang boleh kamu semua hiburkan hati. Tapi percayalah. Jika aku tak bisa memiliki, maka satu nyawa akan aku korbankan. Lagipun.....satu hakikat yang patut kamu semua tahu – daging manusia yang mencurangi cinta dan daging manusia yang berpaling tadah itu sangat lazat untuk dinikmati.

Kes sudah selesai!; Liza menghela nafas lega. Dia meninggalkan Aisyah sendirian di dalam kamar. Kamar yang bakal menjadi teman setia hingga akhir nyawa.  

"Kesimpulannya, Haikal menjadi mangsa kanibal Aisyah kerana berselingkuh. Dan perempuan simpanan itu dibunuh kerana benci dan marah. Satu-satunya orang yang Aisyah percaya adalah ibunya sendiri. Dia menceritakan segala-galanya pada ibu. Malangnya, ibu berpaling tadah. Ibu merujuk pada pihak berkuasa. Sudahnya, ibu dibunuh demi menutup rahsia,"

Liza menggeleng kepala. Dia persetankan cerita-cerita Aisyah dari siri satu kerana ia tidak lebih dari hanya imaginasi dari seorang psikotik.

Real love is nameless
So tired and hopeless
Real love is painless
Nobody mentions
We ever move to collect
The solar questions
Demon scorn should not relax
The laws of gravity
Real Love

Tamat

1 comment

Fara boleh jadi saingan Ramlee Awang Murshid. :)

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...